onsdag 25. januar 2012

Påfølgende konsekvenser hvis alle kan laste ned filer gratis!


Det ville forekommet mange konsekvenser for samfunnet hvis alle vederlagsfritt skulle kunne laste ned alle slags filer. Bilder og arbeid andre som deles på internett blir bokstavelig talt delt med hele verden, og kan brukes som sitt eget. De som lever av å selge musikk, filmer osv. ville ikke kunne leve av det og tjene penger når alle kan laste ned gratis. Musikkbransjen og filmbransjen vil ikke kunne fungere uten inntekter, og mediebransjen ville ikke blitt den samme som det det er i dag! Vi er alt for griske som forventer å få andres arbeid gratis, arbeid skal belønnes og betales – ikke utnyttes.

Sanger som eks. fra Grease er forbundet med filmen og eies av filmprodusentene/filmen. Den kan ikke brukes i f.eks andres filmer. – Det er ulovlig. Hvis samfunnet skulle fungert slik at alle vederlagsfritt skulle kunne laste ned alle slags filer ville musikk og bilder brukes fritt og på tvers av filmer. Alt ville blitt kaos.

 


Vi er til syvende og sist klar over at det er ulovlig å laste ned musikk, og bransjene vil tape penger på det. Men såpass egoistisk samfunnet og folk er vil det kunne skje stjeling og kopiering i en veldig stor grad. Pga. loven kan man bli straffet av kopiering av andres arbeid og produkt, men siden sjansen er minimal bryr ikke folk seg særlig mye om det. «Det vil aldri skje meg uansett» – Men sjansen er der, så absolutt! 

1 kommentar:

  1. FIn refleksjon. Savner litt dine egne meninger, men du viser at du kjenner til åndsverksloven og ophavsrett :)

    SvarSlett